Tattoo

10:08


Mé tetování je něco, na co se mě lidé, kteří mě tolik neznají, neustále ptají. Řekla jsem si tedy, že by mohlo být zajímavé mu věnovat článek.



Pokud chcete tetování, budete si muset projít určitým procesem, který samotné jehle předchází. Nejsem sice žádný velký expert (mám přeci jen jedno menší tetování), ale pokud o svém prvním tetování uvažujete, můj článek by vám mohl pomoci či vás dokonce k pořízení popostrčit.

1. Co si vůbec nechat vytetovat?
Řekla bych, že i když jednomu něcí tetování, může připadat naprosto beze smyslu, pro vlastníka smysl určitě má. Ať už si necháte vytetovat cokoliv, vždycky za vámi přijde někdo, kdo nebude šetřit kritikou. Proto vůbec neberte v potaz názory ostatních. Bude to jen vaše a pokud vy k tomu máte nějakou vazbu, tak vám do toho nemá kdo mluvit.
Důležité je rozhodnutí neuspěchat. Jděte do toho až v okamžik, kdy si budete naprosto jistí, že už jste přišli na to pravé ořechové. Rozhodně můžete použít obrázek, který jste někde zahlédli. Jednoduše ho přineste tatérovi a on vám ho udělá. Mně však přijde osobitější, pokud něco vymyslíte sami.
Já jsem své tetování vymýšlela tak půl roku. Od začátku jsem jako první tetování chtěla něco spojeného s vesmírem, avšak také něco hravého. Rozhodně bych velikost prvního tetování nepřeháněla. Nikdy nevíte, jak ho snesete. Kvůli tomu jsem se rozhodla pro menší tetování. Mám totiž hrozný strach z jehel.

2. Jak vybrat tatéra?
Rozhodně je nejlepší, pokud osobně znáte někoho, kdo má s daným člověkem zkušenosti. Věci, které se dočtete na internetu, nemusí být pravdivé. I tak se na ně však mrkněte. Jen jim nepřikládejte takovou váhu jako slovům někoho, koho znáte.
Určitě je dobré projet si tatérům profil na Facebooku či Instagramu, abyste viděli, jak jeho tvorba vypadá. Spousta má vlastní osobitý styl, který pravděpodobně přenese i na vaše tělo. Občas by však nemusel korespondovat s vaším vlastním stylem, čemuž je dobré předcházet.

3. Bolí to?
Já osobně mám příšerný strach z jehel, ale tohle mě nijak extra nebolelo a ani pohled na jehlu mi nevadil. Možná proto, že vypadá úplně jinak než ta nemocniční.
Celou dobu mi to přišlo jako kdyby mi někdo ryl do kůže špendlíkem, avšak nijak bolestivě. Byl to spíše nepříjemný pocit než bolest. Trochu to zabolelo jen v případě, kdy zajel do už vytetované linky.

4. Je tetování drahé?
To se dost liší. Různí tatéři mají různé ceníky. Také záleží na velikosti, složitosti a barvách. Jistě bude dobré, když se předem optáte, aby vás pak cena nevyděsila.

Nyní se přesunu ke svému vlastnímu tetování. Spousta lidí ho nechápe a já se jim nedivím. Přeci jenom to není tak často motiv jako citáty, kotvy nebo ptáci. Pro mě by totiž nemělo smysl dávat si takové tetování, jako už má hodně lidí přede mnou.
Odráží se v něm má hravost i láska pro sci-fi. Takovou hlavní myšlenkou bylo, aby mi tetování připomínalo, že mám být odhodlaná, ale abych se u toho nikdy nezapomínala bavit.
Velice často se mě také lidé ptají, proč tam nemám barvu ani stínování. Odpověď je jednoduchá - líbí se mi to takhle. Původní návrh byl sice stínovaný, ale já od něj upustila hned, jak se mi to na ruce zalíbilo jednoduché. Velká a propracovaná tetování mi připadají spíše pouťově vypadající, takže se do toho nehrnu. Samozřejmě na to má každý svůj názor. Někomu se to líbí, někomu ne. Já mám raději line tattoos a minimalistická.

Doufám, že pokud váháte nad prvním tetováním, můj článek vám alespoň trochu pomohl v rozhodování či zodpověděl otázky. Jestli vás ještě něco zajímá, zkuste se v komentářích optat. Ráda vám odpovím!

Máte vy nějaké tetování? Pokud ne, chtěli byste?

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Pekný článok :) Ja mám taktiež panický strach z ihiel :D

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám taky radši minimalistické tetování. To tvoje se mi moc líbí, myšlenka za ním je krásná a originální. Já si plánuji tetování darovat za maturitu, ale uvidím, jak to ještě dopadne... :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  3. Časem bych tetování chtěla, ale ještě si nejsem jistá, jaké budu chtít.

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mám tetovania dokopy 3 a neľutujem ani jedno, milujem ich a dala by som si určite aj ďalšie, no nie v najbližšej dobe :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  5. Tvoje tetování je moc hezké, také jsem přemýšlela nad něčím, co by vyjadřovala mou lásku ke sci-fi a fantasy :) Jinak osobně žádné tetování zatím nemám, ale už ho plánuji...

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  6. Ja síce žiadne tetovanie nemám, no na druhých sa mi to páči :). To tvoje je skutočne nezvyčajné a jedinečné, no najviac sa mi páči, že ťa skutočne vystihuje a presne vieš, prečo si toto konkrétne chcela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tetování nemám, ale určitě si chci někdy nějaké nechat udělat, jen čekám na to, až přijde něco, co bude to ono :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  8. Tetování nemám, ale ráda bych si jednou nějaké drobné pořádila :) také se mi nelíbí takové ty veliké. Nehledě na to, že by to stálo i desetitisíce :D Zatím jsem ale nenašla nic, co bych chtěla navždy stvárnit na svém těle :) Ale viděla bych to na nějakou drobnost nebo citát :) jenom srdíčko nebo něco takového :)

    Měj se krásně ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Tetování bych rozhodně chtěla, mám už dokonce vymyšlené co a naprosto souhlasím s tím, že tetování je lepší pokud má nějaký význam pro tu osobu. Jako nesmysl mi přijde, když si někdo nechá vytetovat jméno nějaké osoby, ale tak ať si dělá každý co chce, že jo. :D
    Jinak je nejspíš dobré si to nechat vytetovat přes zimu, že? Přemýšlela jsem nad letošním prosincem nebo leden 2019, tak uvidíme. A jinak nevíš, na jakých místech to bolí nejmíň? Jestli ti to tam třeba neříkali nebo tak něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejméně to (podle mě) bolí tam, kde to mám já, na lýtku by to nemělo moc bolet a na stehně. Nejvíce to podle mě naopak bolí na žebrech. Každý to ale vnímá jinak.:-))

      Vymazat

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images